Home Tech За първи път на бял свят излезе ново предсказание на Ванга – Вестник Марица – Пловдив

За първи път на бял свят излезе ново предсказание на Ванга – Вестник Марица – Пловдив

by admin2 admin2
94 views
За първи път на бял свят излезе ново предсказание на Ванга – Вестник Марица – Пловдив

Предсказание, че ще избухне Трета световна война на пророчицата Ванга няма. Непоказван досега запис разкрива на бял свят точно думите на жената от Петрич.

В лентата на сценариста Стоян Петров се чуват ясно думите на Вангелия, че ще има мир, пише “Топ преса”.

Години наред, най-вече руски и турски медии, няколко пъти разпространяват митично предсказание на пророчицата, че ще избухне война. „Третата световна война ке почне от Сирия.“ Точно тези думи излязоха преди две години и в няколко английски издания, разказвайки кога как Ванга прави предсказанията си.

„Ванга никога не е казвала, че ще има Трета световна война или че Рим ще стане столица на халифата”. Това потвърди и писателката Жени Костадинова, автор на пет книги за Ванга.

„Тя никога не е прогнозирала по години. Тези нейни „пророчества“, започващи от 2000 г. и стигащи до 5000 г., тръгнат от сайта на РИА „Новости“ преди 6-7 години. Наскоро един турски блог си ги доизмисли и подмени, а в ерата на интернет всеки говори всякакви небивалици. Хората да бъдат внимателни, като четат такива „новини“. Ванга е удобна чрез нея да се внушават всевъзможни послания“, казва още Жени Костадинова.

Макар да опровергава пророчеството за Трета световна война, новият филм „Човек и феномен“ разказва и за други нейни предсказания. Филмът ясно показва, че Ванга говори за Париж и катедралата Нотр Дам, но не и за изпепеляващ пожар.

Нотр Дам за нея обаче е сакрално място, може би най-важното на света. Цял живот е искала да отиде там, но Държавна сигурност не я пуска да излезе от България. Пред художника Любен Диманов пророчицата разказва как в предишния си живот е била дъщеря на фараонка и как духът на майка й от този живот я вика в Париж, за да се срещнат.

Режисьорът на филма Стоян Петров е горд, че е снимал и е получил автенични записи от нейни близки хора в Петрич. Вдъхновител на филма пък се оказва известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който навремето се среща с Ванга в Рупите и получава ценни напътствия от нея.

Това е вече вторият филм, който излиза тази година за Ванга, а се снимат в момента още няколко, както руски сериал, така и български филм. Според фондация „Ванга“ големият брой ленти за нея изкривяват личността й. Така например в началото на годината руска продукция я обяви за милионерка, поставяйки въпроса къде са изчезнали нейните пари, в размер на 25 милиона долара по времето на комунизма.

You may also like

Leave a Comment